Inschrijven nieuwsbrief
Deze link werkt nog niet

Twitter

@lelyschool

Bezoek middelbare scholen groep 8

                                  Amin

Ik ben naar het ATC op zaterdag 10 januari geweest en het was heel leuk. Ik was naar verschillende lokalen geweest zoals natuurkunde en biologie over biologie gesproken in  het lokaal waren er verschillende reptielen zoals slangen. En vogels en we mochten het zelf aanraken. En ik ben nog naar de gymzaal geweest en zag in de gymzaal Usoro en ik ging met hem samen badmintonnen eerlijk gezegd was ik heel slecht in badmintonnen maar later kreeg ik het onder de knie. O ja en we gingen in de gymzaal touwtje slingeren dat was gewoon fantastisch en ook werd het nog gefilmd maar ik wist het niet en ik stopte mijn hoofd er per ongeluk voor. En een  paar dagen later waren de proef lessen op het ATC we kregen 3 lessen. Als eerst kregen we Engels we moesten we met tweeën werken op de laptop. En daarna was het pauze in de aula. En na het eten en drinken gingen we weer naar de volgende les  was het instructie filmpje na het instructie filmpje gingen we naar maatschappijleer dat was het leukste vak, want we mochten een partij maken en die van mij en Kawin was DRVK (De Recht Voor Kinderen). En dat was het voor vandaag eigenlijk.

En de week daarna ging ik naar het Comenius dat was wel een beetje leuk maar ook een beetje saai achtig ik en mijn moeder gingen naar de vakken en het leukste vak vond ik daar scheikunde want daar kon je water laten exploderen  en dat was het dan

  

Kawin

Hallo ik ben Kawin. Zaterdag 10 januari ben ik naar het open dag van ATC geweest. Ik vond het een hele leuke school. Ik heb naar heel veel vakken gekeken. De leukste vond ik techniek, want daar mocht ik een eigen robot maken. Ik ben ook naar een lokaal gegaan en daar deden ze binos. Ik heb eigenlijk nog nooit van binos gehoord maar toen ik binnen was vond het een best leuke vak. Ik zag een bol een als je daar je hand op zette kwam er een straal op je handen maar je voelde er helemaal niks van. Ik ging ook bij het binos lokaal op een stoeltje zitten met een fietsen band op mijn hand. Daarna trok die vrouw de touwtje en daarna ging het wiel heel hard draaien. Ik moest het wiel ook goed vasthouden. Als ik het  wiel naar rechts deed, ging mijn stoel naar links. Daarna ging ik ook naar een biologie lokaal. Daar waren allemaal dieren in een heel kleine potje. Ik zag ook een hele kleine kalfje in een hele kleine potje. Ik ging ook naar de gymzaal. Daar kon je badmintonnen en ook touwtje slingeren. Voor de rest vond ik dit een hele leuke school.

Ik ben ook naar de opendag van Comenius College geweest. Deze school was ook heel erg leuk. Bij deze school doen ze heel veel aan sport. Ik ben daar naar heel veel lokalen geweest.      

 

Sude

Hallo! Ik ben Sude.  ik ben 17 januari naar de open ochtend van het St. Aloysius college geweest. Ik vond het een hele leuke school. Ik zou er wel naar toe willen. Het leukste vond ik kunst en techniek. Toen ik naar de klas van biologie ging vond ik het raar dat die dieren in die potten niet zaten te leven. Techniek vond ik leuk vooral die meester was grappig en aardig. Maar wat ik het leukste vond ik eigenlijk Spaans J.we deden ook Engels maar zoals altijd vond ik saai en niet leuk. Ik heb ook kinderen tegengekomen die ik ken. Toen ik met school ging vond ik het al leuk. Maar ik heb niet alles kunnen zien en het was ook best kortJ

 

Naseira

Hallo ik ben Naseira, we zijn met groep 8 naar het Hilfertsheem gegaan en ik vond het een leuke school. En ik ga nog naar de open dag van het Hilfertsheem op een zaterdag op 24 januari. Op het Hilfertsheem hebben we gekookt, een kaart voor de juf gemaakt en hadden we handel. En er zijn best wel veel kinderen op het Hilfertsheem. En ik ken een paar mensen op het Hilfertsheem.

 

Loubna

Hallo ik ben Loubna we waren met de klas naar de open ochtend geweest van Aloysius. Ik vind het een hele leuke school en een mooie school de leraren  waren ook heel aardig. Ik zou graag naar die school willen. we gingen naar een paar klassen en we deden techniek, Engels en Spaans en nog paar anderen dingen het leukste vond ik Spaans we deden een soort toets en ik had  maar 1 fout. En er gingen paar bellen af dat ben ik niet gewend, want op de bassischool heb je dat niet nou eigenlijk wel alleen als we tutor lezen hebben. Ik zag ook een paar bekende van me. Ik dacht dat iedereen in de pauze in de kantine zou zitten maar eigenlijk zat iedereen op een hele grote trap J dat vond ik er wel leuk uit zien dat iedereen op de trap zat dit was het bye bye J

Mette

 

Hallo ik ben Mette. Ik ben bij 4 scholen geweest om te kijken. Vrijdag 9 januari ben ik in de avond naar de open dag van A. Roland Holst geweest. Mijn eerste indruk was dat het een beetje op een kasteel leek van binnen, maar dan wat moderner dan in de middeleeuwen. Ik ben bij best veel lessen geweest. Bijvoorbeeld Nederlanders, Engels, Techniek en Handvaardigheid. Ik ben in de tussentijd kinderen tegengekomen die ik kende Kawin en Aroz van school en Ömer heeft me even rondgeleid en verteld hoe het met hem was. De avond was al snel voorbij en ik heb dus niet alles gezien. De volgende dag was er ook een open dag van het ATC( Alberdingk Thijm College) om 9 uur in de ochtend ben ik daar geweest. Daar was het ook leuk net zoals bij Roland Holst College maar ik vond het toch iets leuker bij ATC. Ik heb daar ook een rondleiding gehad van een meisje dat daar in het eerste jaar op school zat. Ze hebben op die school ook laten zien hoe je de computer moest gebruiken. Er waren erg veel lessen om bij te kijken. Ik heb denk ik  bij alle lessen geweest  die je kon zien. Later die dag ben ik nog een keer wezen kijken bij Roland Holst College want ik had het in die avond niet gered om alles te zien. Daar heb ik nog een uilenbraakbal uitgepluisd. Zaterdag 17 januari ben ik ook nog bij het Comenius College geweest. Ik vond het daar een beetje wit van binnen (voor mij iets te wit) ik ben daar overal geweest. Bij Tekenen , techniek, biologie en geschiedenis enz. De lessen vond ik best wel leuk. Comenius College doet veel aan (top)sport. Ze hebben daar denk ik 3 gymzalen en een fitnesruimte. Later nog op die dag ben ik bij Laar en Berg geweest. Laar en Berg lijkt best wel op ATC. Maar bij sommige dingen niet. Laar en Berg geeft veel lessen in het Engels. Ik moet nog wel een keuze maken uit de scholen waar ik net over heb verteld.

 

Dr. Ir. C. Lelyschool

Lopes Diaslaan 85
1222 VC Hilversum

T 035 - 642 09 80
E admin@lelyschool.nl