Informatie over de wenochtenden

Na het insturen van het inschrijfformulier neemt de leerkracht van de groep ongeveer een maand voordat uw kind vier jaar wordt, contact met u op. Voordat uw kind vier jaar wordt mag hij/ zijn vijf ochtenden komen wennen in de groep. Mocht uw kind in december of rond de zomervakantie jarig zijn, zal er naar een passend wenmoment worden gezocht. Als uw kind een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt, raden wij u aan dit eerst geheel af te ronden. Dit voorkomt verwarring bij uw kind. Op deze manier kan uw kind rustig kennismaken met onze school. De wenochtenden zijn van 08:15 tot 12:00. U kunt uw kind dan ophalen.

Dagindeling

Wij beginnen elke dag om 08:15 uur. Van 08:15-08:30 uur kunt u met uw kind tijdens de spelinloop een spelletje of puzzel doen.Daarna gaan wij in de kring zitten en nemen de kinderen afscheid van de ouders/ verzorgers.Rond 10:00 uur eten en drinken wij een klein pauzehapje (fruit of brood en iets te drinken) Snoep en koolzuurhoudende dranken hebben wij liever niet op school.Om 12:00 uur is de wenochtend afgelopen. Afhankelijk van het programma zijn we dan binnen of buiten aan het spelen.Op woensdag gaan we naar de gymzaal. Er is dan geen spelinloop. De kinderen gymmen in een kort broekje met T-shirt en gymschoenen.

4 jaar

Als uw kind 4 jaar is geworden, mag hij/ zij hele dagen op school komen.
De schooltijden zijn dan als volgt

• Maandag:    08:15-14:30 uur (2 keer eten en drinken: pauzehapje en lunch)
• Dinsdag:      08:15-14:30 uur (2 keer eten en drinken: pauzehapje en lunch)
• Woensdag:  08:15-12:15 uur (1 keer eten en drinken: pauzehapje)
• Donderdag:  08:15-14:30 uur (2 keer eten en drinken: pauzehapje en lunch)
• Vrijdag:        08:15-12:15 uur (1 keer eten en drinken: pauzehapje)

U hoeft u kind dan niet meer binnen of buiten op te halen. Wij komen met de gehele klas naar buiten. Wij vragen de ouders/ verzorgers hun kind bij de zandbak op te halen.