Gymnastiek

Op onze school wordt gym geven door een vakleerkracht die lesgeeft aan alle groepen. Wij werken samen met stagiaires van het ROC, afdeling beweging.

• De kinderen van groep 1 en 2 hebben iedere dag “bewegingstijd”. Voor kinderen van die leeftijd is veel bewegen erg belangrijk. Bij mooi weer gaan ze elke dag een keer naar buiten, maar ook wordt er minimaal een keer per week bewegingsonderwijs gegeven in de gymzaal onder leiding van onze vakleerkracht Gymnastiek.
  • Groep 3 en 4 heeft op woensdag en vrijdag gymnastiek. De gymlessen op woensdag worden gegeven door meester Menno. Op vrijdag geeft de groepsleerkracht zelf gym.
  • Groep 5 t/m 8 heeft op dinsdag en woensdag gymnastiek. De gymlessen op woensdag worden gegeven door meester Menno (vakleerkracht gymnastiek) Op dinsdag geeft de groepsleerkracht zelf gym. Hier is de stagiaire ook bij aanwezig.

In de gymlessen is sportkleding verplicht. (gymschoenen, t- shirt en korte broek of gympakje)
Elke vrijdag nemen de kinderen hun gymkleding mee naar huis om te laten wassen.

In de loop van het schooljaar kunnen de kinderen meedoen aan een aantal sportactiviteiten zoals het basketbaltoernooi, het korfbaltoernooi en het voetbaltoernooi met Pasen. Voor groep 8 is er een aparte sportdag voor de schoolverlaters van het Openbaar Onderwijs. Elk schooljaar wordt er een sportdag gehouden voor groep 3 t/m 8 (afhankelijk van het weer en mogelijkheden)