Psychofysieke training 'Rots en Water'

Sinds november 2016 hebben onze leerkrachten zich geschoold in een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Dit programma heet Rots en Water en is ontwikkeld door Freerk Ykema.

Elkaar beter leren kennen

Tijdens dit programma volgen de kinderen van de Lelyschool een training die gegeven wordt door de leerkrachten die de officiële cursus hebben gevolgd. De kinderen leren door middel van actieve fysieke activiteiten elkaar beter kennen.

Spel en reflectie

Samenwerken, op elkaar vertrouwen, samen leren zijn een paar onderdelen die aan bod komen tijdens de training. De trainingen zijn opgebouwd in spelvorm met daarbij reflectie. Op deze manier worden de sociale communicatieve vaardigheden en het begrip voor de ander vergroot.

Uiteindelijk is er minder ruimte voor pestgedrag en zijn de kinderen veel meer voorbereid op de nieuwe maatschappij.

Bekijk ook deze video over de training: