Schoolkamp

Het schoolkamp van 2014

Maandag was het bijna zover, we gingen bijna op schoolkamp ( voor groep3/4 en 7/8 tenminste). Groep 5/6 ging pas een dagje later, maar iedereen was waarschijnlijk al aan het inpakken. We hadden er zo’n zin in dat we een week van tevoren al vroegen bij wie we op de kamer zaten. Iedereen had het erover.
Dinsdag was het eindelijk zover we gingen op SCHOOLKAMP! Alle tassen en koffers zaten al in de auto van meester Rob met een kar erachter. Toen iedereen er was gingen we weg met de auto, iedereen ging zijn of haar ouders natuurlijk uitzwaaien. Sommige ouders waren best wel zenuwachtig omdat hun kind(eren) voor het eerst op kamp gingen. Het was heel gezellig in de auto, ik zelf zat in de auto van juf Sascha. Ik moest af en toe mijn lach inhouden omdat juf Sascha zat te zingen. Toen we er waren hadden we onze tassen en koffers neergezet en hadden een kleine pauze van een pakje drinken en een lekker koekje, het was heerlijk. We hadden heel even vrije tijd en toen moesten we naar het terras komen om te luisteren naar wat de groepjes waren voor het midgetgolven. We gingen er lopend naartoe omdat het niet zo ver was om te lopen, toen we er waren gingen we even zitten om te rusten omdat het voor de kinderen uit groep 3/4 toch best ver was. We waren lekker aan het midgetgolven, helaas hebben we niet alle holes kunnen doen maar het was wel hartstikke leuk. We gingen weg omdat het tijd was om te eten.
Toen we goed gegeten hadden deden we een leuke lange speurtocht. Omdat het een lange speurtocht was waren we snel uitgeput. We moesten letters zoeken en opdrachten doen om geld te krijgen (niet echt natuurlijk). Uiteindelijk ging het erom hoeveel geld je had. Met de speurtocht hadden we ook nog een pauze bij juf Kim en juf Sascha, daar kregen we een ijsje. Toen we klaar waren met de speurtocht hadden we tijd over om buiten te spelen en te wachten op de andere groepjes.
De dag ging snel voorbij en hadden als avondeten patat met mayonaise of curry, een hamburger en een salade. Na het eten hadden we vrije tijd om te spelen tot het donker werd.
We hebben een geluidenspel gedaan. We moesten geluiden van dieren zoeken in het donker en laten aftekenen. Sommige kinderen vonden het best eng in het donker. Daarna ging groep 3/4 naar bed. Sommige kinderen van groep 7/8 hielpen daarbij. Toen groep 3/4 op bed lag heeft groep 7/8 een film gekeken: The king of narnia ofzo, daarna ging groep 7/8 ook naar bed (die moesten natuurlijk nog keten).
De volgende ochtend moest groep 3/4 helaas inpakken omdat groep 5/6 nog kwam. Daarna hebben we lekker met z’n allen ontbeten. Toen hebben we buiten gespeeld en daarna werden we erbij geroepen omdat groep 5/6 was aangekomen. We hebben samen een kleine pauze genomen. Met het geld dat we hadden verdiend met de speurtocht gingen we hutten bouwen. Van het geld konden we onderdelen kopen zoals: spijkers, touw, knijpers, doeken of lakens en hout om een bord van te kunnen maken (ieder groepje kreeg een hamer). Af en toe werden er kinderen van groep 7/8 gevraagd om pannenkoeken te bakken voor het middageten. Toen de hutten ongeveer klaar waren gingen we de pannenkoeken eten. Na het eten hadden we ongeveer 5 minuutjes om de hutten in orde te maken, want er werden foto’s van de hutten en de kinderen gemaakt. We hadden ervan genoten maar de hutten mochten niet blijven staan, dus moesten we ze slopen 
Daarna is groep 3/4 naar huis gegaan. Groep 5 t/m 8 had tot nog best laat vrije tijd omdat we een avondspel hadden. Je moest een soort toneelspelen. Ik vond het best wel leuk maar ik hoorde van andere kinderen dat het soms saai was (ik denk dat ze ongeduldig waren).
Het eerste spel heette na-apen, toen moest je diegene die vooraan staat nadoen, sommige vonden het moeilijk omdat ze niet wisten wat ze wilden gaan doen. Het was leuk afgelopen, maar groep 5/6 moest wel naar bed. Groep7/8 had weer films gekeken: Afblijven en Shrek (met Repelsteeltje). Groep 7/8 ging daarna ook naar bed. Ik denk dat groep 7/8 sneller in slaap viel. Wat ik vergeten was te zeggen is dat denk ik iedereen elke dag lekker heeft gedoucht. De volgende ochtend moest iedereen helaas inpakken omdat we die dag weg gingen. Daarna hadden we natuurlijk weer lekker ontbeten. We moesten alle tassen en koffers klaarzetten om weer terug in de auto van meester Rob te gaan.
Toen gingen we weer buiten spelen maar bijna niemand had er zin in. Een ouder had bedacht dat we een film konden gaan kijken het heette: Timboektoe. We hebben 2 uur gekeken en toen gingen we zwemmen dat vond ik het leukste, jammer dat een paar kinderen niet mee konden zwemmen maar we hebben het toch leuk gehad. We hebben daar ook als middageten patat met mayonaise en een kaassoufflé gegeten. Als laatst gingen we terug naar school om onze spullen te halen.
Veel kinderen vielen bijna in slaap in de auto. Maar iedereen is veilig thuis gekomen, en gaat nu weer gewoon naar school.

EINDE gemaakt door: Mette Kroon
  • DSC02824.JPG